News

Actele de studii ale premierului Gaburici, subiect de dosar penal

Actele de studii ale premierului Gaburici, subiect de dosar penal
April 29, 2015

Ministerul de Interne anunță că a fost inițiat un proces penal în cazul studiilor permierului Chiril Gaburici. Anchetatorii examinează cazul din perspectiva unei infracțiuni cu privire la confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false. Informaţia a fost confirmată de ministrul de Interne, Oleg Balan. 

download

Până acum actele de studii au fost examinate în cadrul unei cauze penale, astăzi, însă, a fost deschis un proces penal în baza articolului 361, aliniat 1 din Codul Penal“, a declarat Balan.

Deschide.MD preciezează că acum o lună Ministerul de Interne a ridicat de la mai multe instituţii de învăţământ toate documentele din dosarul de studii ale lui Chiril Gaburici.

Chiril Gaburici a declarat anterior, la emisiunea In PROfunzime, că a fost înmatriculat la facultate în baza actelor eliberate de şcoala din Logăneşti, Hânceşti. Se ştie, însă, că după 9 clase, Gaburici a mers la studii la Chişinău, la Colegiul de Microelectronică, de unde a fost exmatriculat deoarece nu a susţinut câteva examene de bacalaureat.

Ulterior, premierul a ajuns la Academia de Studii Economice, iar Ministerul Educaţiei a comunicat că a fost înmatriculat în baza atestatului de şcoala medie. Din cauza acestor neconcordanţe, Ministerul Educaţiei a sesizat Procuratura Generală, iar Inspectoratul General de politie a pornit o cauză penală si a ridicat de la ASEM dosarul de studii al premierului.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *