News

Ai noștri la Paris: prune din Moldova în magazinele franțuzești

Ai noștri la Paris: prune din Moldova în magazinele franțuzești
October 5, 2017

„Prunele moldovenești au ajuns la Paris. Prețul este de șase ori mai mare decât la Chișinău”, scrie pe pagina sa de Facebook Natalia Munteanu, care postează și o fotografie ce confirmă faptul că fructele într-adevăr se vând în magazinile franțuzești.

Astfel, moldovenii aflați peste hotare pot simți gustul fructelor, doar că pentru asta trebuie să scoată ceva bani din buzunar. Spre exemplu, în magazinele din Paris, un kilogram de prune moldovenești costă 2,89 euro, echivalentul a circa 60 de lei, în timp ce, la Chișinău, aceeași cantitate de fructe poate fi cumpărat cu 12 lei kilogramul.

Anul acesta, prunelor pot fi cumpărate direct de la producători cu cel puțin 10 lei kilogramul și pot ajunge și până la 18 lei per kilogram. Prețul este de două ori mai mare decât în 2016, când prunele puteau fi cumpărate angro chiar și cu 6 lei kilogramul.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în 2017 a fost majorat cu 40% volumul de export al prunelor pe piața Uniunii Europene. În același timp, cota de export, de 10.000 de tone preconizată a fost deja valorificată. De la începutul sezonului, pe piața europeană au ajuns aproximativ 10.400 tone de prune.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *