News

Alarmant! Marea Britanie, sub presiunea celei mai grave amenințări teroriste

Alarmant! Marea Britanie, sub presiunea celei mai grave amenințări teroriste
October 18, 2017

Noi atacuri teroriste sunt inevitabile, în Marea Britanie, care se confruntă, în acest moment, cu cea mai gravă ameninţare teroristă. Avertizarea vine din partea directorului general al MI5, Andrew Parker, scrie de The Guardian, citat de news.ro.

Parker a precizat că anul acesta Marea Britanie a cunoscut o creştere dramatică a ameninţării din partea terorismului islamic, fapt reflectat de atacurile de la Westminster, Manchester şi London Bridge.

„Această ameninţare este multidimensională, evoluează rapid şi operează la un nivel şi într-un ritm, pe care nu le-am mai văzut până acum”, a mai spu șeful MI5.

„Este cea mai mare frecvenţă pe care am văzut-o în 34 de ani de carieră. Astăzi activitatea teroristă este mai amplă, se direcţionează către noi mult mai rapid şi poate fi mult mai greu detectată”, a mai adăugat el.

The Guardian relatează că MI5 se află sub presiune şi trebuie să-şi demonstreze eficienţa, după ce, anul acesta, nu a putut preîntâmpina patru atacuri teroriste.

De altfel, Andrew Parker a subliniat că MI5 a oprit mult mai multe acţiuni teroriste dect cele care soldate cu numeroase victim, anul acesta. El a susţinut că, în ultimii patru ani, au fost dejucate 20 de atentate şi că doar în ultimele luni au fost 7 astfel de cazuri.

„Ameninţările sunt mai diverse ca niciodată. Pot fi plănuite atentate aici, în Marea Britanie, dar pot fi coordonate şi din afară. Atacuri online. Planuri complexe sau înjunghieri, atacuri elaborate sau spontane. Extremişti de toate vârstele, sexele şi provenienţele, uniţi doar de ideologia toxică a victoriei violente, care îi motivează”, a declarat Parker.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *