News

ANDRIAN CANDU: Luni va fi semnat contractul de livrare a gazelor naturale din România

ANDRIAN CANDU: Luni va fi semnat contractul de livrare a gazelor naturale din România
December 19, 2014

Ministrul în exercițiu al Economiei, Andrian Candu, a anunţat că luni va fi semnat contractul de livrare a gazelor naturale din România.

candu7

Candu a anunţat că Moldova va cumpăra gaz românesc la un preț de 1 010 de lei românești (în jur de 278 de dolari) pentru mia de metri cubi.

Gazele vor fi livrate prin gazoductul Iași-Ungheni, care a fost dat în exploatare în data de 27 august, notează Publika.md.

În prezent, Moldova cumpără gaze naturale doar din Federaţia Rusă, iar preţul de achiziţie este de 374 de dolari pentru 1 000 de metri cubi.

În primele două semestre ale anului viitor, gazul rusesc va fi cu 45 de dolari mai ieftin, adică de aproximativ 332 de dolari pentru o mie de metri cubi. Cu toate acestea, gazele livrate din România vor fi cu peste 50 de dolari mai ieftine.

Foto: tribuna.md

Share

Articole pe aceeași temă

3 Commentarii

 1. Cornel
  Cornel F d, H:i

  In calitate de sofer ma bucura asemenea stiri, si asta vine dupa ce recent a fost redus si pretul la gazele naturale.

  Reply to this comment
 2. Ilie
  Ilie F d, H:i

  Uite bre ce repede se misca Candu, nu demult a reusit sa obtina o reduce a pretului la gaze cumparate de la Gazprom, acum spune ca se va semna un contract de livrare din Romania, parca nu e demult in functie dar uite ce rezultate scoate.

  Reply to this comment
 3. Lungu Ion
  Lungu Ion F d, H:i

  Securitatea energetica este o problema vitala pentru RM. Eu ca cetatean ma simt mai linistit vazind ca treptat scade dependenta fata de Rusia.

  Reply to this comment

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *