News

Avertismente tot mai serioase: vom avea o iarnă „a extremelor”

Avertismente tot mai serioase: vom avea o iarnă „a extremelor”
October 20, 2017

În această iarnă, vom avea parte de fenomene severe, cu episoade de ger năprasnic, ninsori abundente şi viscole, cu treceri la zile foarte călduroase, în care instabilitatea atmosferică să fie semnificativă. Avertismente tot mai serioase sunt lansate de specialiştii în meteorologie din România, acestea vizând și teritoriile din imediata vecinătate, notează adevarul.ro.

Potrivit directorului executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie din România (ANM), Florinele Georgescu, vom avea parte de o iarnă severă, în care nu vor lipsi ninsorile abundente, gerul şi viscolul.

„Primele semnale arată că vom avea perioade lungi în care vremea să se încadreze în normalul vremii de iarnă, ceea ce însemnă posibilitate foarte mare de apariţie a fenomenelor despre care vorbeam. În lunile noiembrie și decembrie, primele luni ale sezonului rece, este normal să fie şi perioade când temperaturile, noaptea, să scadă sub limita gerului. În lunile ianuarie și februarie, avem în medie cel puţin două viscole”, a spus Florinela Georgescu, director ANM.

Şi Elena Mateescu, director ANM, vorbește despre o iarnă a extremelor.
„Cu siguranţă, dacă 2017 a fost un an al extremelor, ianuarie, fiind cea mai rece lună a anului, martie a fost foarte călduroasă, vara a fost una a extremelor, dar cu temperaturi peste normele climatologice, nu excludem ca şi iarna 2017-2018 să fie o iarnă a extremelor. În care să avem alternanţe semnificative, treceri de la zile foarte călduroase la zile în care instabilitatea atmosferică să fie semnificativă, să avem fenomene de viscol şi căderi de zăpadă, până la urmă sunt obişnuite într-un tipar de vreme extremă”, a precizat meteorologul.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *