News

Avocaţii lui Filat solicită peste 1 milion de euro pentru serviciile pe care i le-au acordat

Avocaţii lui Filat solicită peste 1 milion de euro pentru serviciile pe care i le-au acordat
September 29, 2017

Biroul Asociat de avocaţi „Popa & Asociaţii” solicită de la Vlad Filat, pe care-l reprezintă în dosarul penal intentat pe numele ex-premierului, încasarea a 1,3 milioane de euro, 100 de mii de dolari şi 230 de mii de lei, scrie Ziarul de Gardă.

La data de 10 mai 2017, reprezentantul reclamantului Biroul Asociat de Avocaţi „Popa & Asociaţii”, avocata Cristina Bancu s-a adresat cu o cerere privind confirmarea unei tranzacţii de mediere şi eliberarea titlului de executare silită. Prin acea cerere, Bancu a indicat faptul că, la 17 martie 2015, B.A.A „Popa & Asociaţii” a încheiat cu Vladimir Filat contractul de asistenţă juridică nr. 17/15-VF din 17 martie 2015, în temeiul căruia primul s-a angajat să presteze servicii juridice, iar ultimul să achite costul acestor servicii conform prevederilor art. 2.2 din Contract. Bancu menţiona că, până la acea dată, Filat înregistra o restanţă de plată pentru serviciile juridice prestate în perioada ianuarie 2016 – aprilie 2017. Conform informaţiilor din încheierea judecătoarească, Filat datora Biroului Asociat de Avocaţi: peste 1.317 milioane de euro, peste 105 mii dolari USD și 233 mii de lei. Suma datoriei indicată s-a constituit din datoria de bază, penalitatea contractuală și dobânda pentru întârziere.

Bancu a menţionat în instanţa de judecată că, pe 21 aprilie 2017, pentru a preveni un proces civil, „precum şi în vederea soluţionării pe cale amiabilă a litigiului dintre părţi, reclamantul a încheiat cu pârâtul o tranzacţie de mediere, având ca obiect plăţile restante ale pârâtului, rezultat din Contractul de asistenţă juridică. Subsidiarul remarcă de asemenea că, tranzacţia de mediere a fost semnată în prezenţa mediatorului Dumitru Lefter, iar în conformitate cu pct. 4.6 din Tranzacţia de mediere, părţile consimt că în cazul în care debitorul achită datoria în termen de 7 zile, datoria de bază de peste 751 mii de euro, aproape 59 de mii de dolari și 130 de mii de lei, creditorul renunţă la încasarea penalităţilor contractuale, acestea fiind în sumă de peste 155 de mii de euro, peste 13 mii de dolari și aproape 29.700 de mii de lei, precum și la dobânda de întârziere la plata datorată”.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *