News

Candu despre agricultori: A venit timpul să ne asumăm un angajament politic

Candu despre agricultori: A venit timpul să ne asumăm un angajament politic
May 25, 2015

Domeniul agricol necesită o intervenție urgentă și un sprijin din partea autorităților, a declarat, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime TV”, președintele parlamentului Andrian Candu. Acesta a reiterat măsurile care pot fi întreprinse și angajamentul pe care și l-a luat personal să promoveze un pachet întreg de legi în Parlament, aplicarea cărora va oferi mai multe facilități și oportunități agricultorilor, notează IPN.

35770

Şeful legislativului a arătat că de-a lungul timpului agricultorii au fost alimentați doar cu promisiuni și discuții. „Sunt subiecte pe care le-am discutat și la care revenim mereu. Am impresia că nu am făcut nimic decât i-am ținut în discuții. Probabil, a venit timpul să ne asumăm angajament politic și să depășim această stare. Și este vorba nu doar cu o lege-două dar cu un pachet întreg”, a declarat Andrian Candu.

În acest sens el s-a referit la propunerea de a exclude impozitul pe profit cu condiția reinvestirii acestuia, crearea de condiții pentru asigurarea creditării preferențiale a agricultorilor, oferirea dreptului agricultorilor să importe motorină, identificarea de resurse pentru majorarea fondului de subvenționare, etc. „Trebuie să venim cu un pachet mare pe care să-l oferim și nu peste un an-doi dar acum, din iulie”, potrivit lui Andrian Candu.

Totodată, el a menționat că în timpul discuțiilor referitor la acest proiect a simțit anumită rezistență și concurență din partea unor deputați. În acest context, Andrian Candu a chemat toate fracțiunile politice să susțină pachetul, pentru că fiecare a mers în teritoriu și a făcut promisiuni pe care trebuie să le îndeplinească.

„Consider că ajutând agricultura, ajutăm întreaga țară și economia”, a adăugat oficialul, menționând în același timp că politicul ar trebui să încerce „să intre în pielea agricultorilor”, dar și a oamenilor de rând. „Politicul uneori nu înțelege situația agricultorilor. Iată de ce am făcut promisiunea că o zi o voi dedica unui fermier de dimineață până seara. Dacă vom coborî jos și vom reveni la activitățile de până la a intra în politică – să faci un buletin, un pașaport, să stai în rând la diferite instituții, cu siguranță ne vom schimba mentalitatea și vom deveni mult mai pragmatici în abordare”, a mai declarat Andrian Candu.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *