News

CARNAGIU într-un mall din Munchen. Bilanţul atentatului: 10 morţi şi mai mulţi răniţi. Autorul atacului s-a sinucis

CARNAGIU într-un mall din Munchen. Bilanţul atentatului: 10 morţi şi mai mulţi răniţi. Autorul atacului s-a sinucis
July 23, 2016

Mai mulți oameni au murit în urma unui atac armat produs vineri seara într-un centru comercial din Munchen, capitala landului Bavaria din sud-estul Germaniei. Un prim bilanţ oficial indică 9 morţi, în timp ce numărul răniţilor nu a putut fi estimat pentru moment. Atacul a avut trei autori înarmaţi cu mitraliere. Unul dintre ei a deschis focul la intrarea într-un fast-food, iar ceilalţi în interiorul centrului comercial, scrie rtv.net.

Tatal autorului atacului armat de vineri de la Munchen este interogat de politie sambata dimineata, relateaza publicatia germana Bild. Echipe ale politiei perchezitioneaza apartamentul in care atacatorul locuia cu parintii lui, scrie The Guardian. Acesta locuia in districtul Maxvorstadt. Vecinii au declarat pentru presa germana ca era “un tip tacut”.

“Locuia chiar lanaga mine” a declarat un vecin pentru Bild: “Un prieten de-al meu a fost coleg de scoala cu el si a spus ca era un tip tacut. L-a recunoscut din imaginile video de la fata locului”.

Ministrul german de interne Thomas de Maiziere a dispus coborârea drapelelor în bernă sâmbătă după atacul armat de la un centru comercial din Munchen în care și-au pierdut viața zece persoane, printre care și atacatorul, relatează DPA.

Autorul atacului de la Munchen, în sudul Germaniei, care a făcut nouă morți este un germano-iranian de 18 ani ale cărui motivații sunt în acest stadiu “complet necunoscute”, a afirmat sâmbătă șeful poliție locale, scrie AFP.”Autorul este un germano-iranian de 18 ani, din Munchen”, care nu era cunoscut de serviciile de poliție și trăia “de multă vreme” în capitala Bavariei, cu dublă cetățenie germană și iraniană, a declarat Hubertus Andrae în cursul unei conferințe de presă.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *