News

Chiril Gaburici a discutat cu omologul său georgian, în cadrul vizitei la Bruxelles

Chiril Gaburici a discutat cu omologul său georgian, în cadrul vizitei la Bruxelles
February 26, 2015

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde la Bruxelles, o întrevedere cu omologul său georgian, Irakli Garibashvili.

1-IMG_2062

 Cei doi premieri au abordat mai multe subiecte de pe agenda bilaterală, precum şi cele privind colaborarea dintre Republica Moldova şi Georgia pe plan internaţional. În context, a fost menţionatăimportanţa dezvoltării continue a relaţiilor moldo-georgiene, precum şi importanţa schimbului de experienţă în procesul integrării europene – în particular, a cooperării în cadrul Parteneriatului Estic, din care fac parte Moldova și Georgia.

 

Chiril Gaburici a menţionat că experienţa Georgiei în realizarea reformelor din domeniul justiţiei, al afacerilor interne şi al celui vamal este foarte importantă pentru Republica Moldova, şi a pledat pentru aprofundarea colaborării. Totodată, Prim-ministrul moldovean a exprimat interesul pentru efectuarea schimbului de experienţă privind practicile utilizate de Georgia în promovarea exportului şi atragerea investiţiilor.

În cadrul întrevederii, a fost exprimat interesul ambelor părţi pentru începerea activităţii Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene de colaborare economică şi comercială. De asemenea, s-a discutat despre organizarea, de către ambele ţări, a unor expoziţii naţionale de mărfuri, şi despre activizarea cooperării în domeniile culturii şi turismului. Moldova și Georgia au semnat până acum 22 de acorduri.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *