News

Congresul SUA va lua în considerare un proiect de rezoluție în cazul Nadejdei Savcenko

Congresul SUA va lua în considerare un proiect de rezoluție în cazul Nadejdei Savcenko
January 28, 2015

Congresul SUA va examina proiectul de rezoluție prin care cere Moscovei s-o elibereze pe pilotul ucrainean Nadejda Savcenko. Proiectul rezolutiei a fost publicat pe site-ul de congressmanului Sander Levin, unul dintre autorii documentului.

hqdefault

„Vom continua să cerem autorităților ruse s-o elibereze imediat din arest pe Nadejda Savcenko. Suntem profund îngrijorati de rapoartele privind sănătatea ei, care s-a deteriorat de la începutul grevei foamei de pe 14 decembrie 2014, „- a spus senatorul Levin, cita de paginaderusia.ro

Alti congressmeni sprijina rezolutia lui Levin, și-au exprimat îngrijorarea fata de restricția accesului avocaților la Savcenko și îngrijirile medicale neadecvate.

Congresmenii au subliniat faptul că Rusia o deține pe Savcenko încalcand drepturile omului. „Este pur și simplu inacceptabil faptul că Nadejda Savcenko este detinuta șapte luni în așteptarea inceperii procesului. A venit momentul ca Rusia s-o elibereze pe Nadejda Savcenko și s-o lase să se întoarcă libera la familia sa în Ucraina „, – a declarat senatorul republican Bill Paskrell.

Anterior, liderul ucrainean Petro Poroșenko i-a trimis lui Vladimir Putin o scrisoare în care îi cere omologului sau s-o elibereze pe Savcenko.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *