News

Credibil ori ridicol? Dodon – în umbra lui Putin

Credibil ori ridicol? Dodon – în umbra lui Putin
October 11, 2017

Vrea să-și consolideze imaginea. Acesta este adevăratul motiv pentru care președintele Igor Dodon se întâlnește atât de des cu liderul rus, Vladimir Putin. Cel puțin așa au comentat experții citați de Nezavisimaia Gazeta din Federația Rusă faptul că Dodon a fost surprins din nou în anturajul lui Putin, la summitul șefilor de state din cadrul CSI care, zilele acestea, își desfășoară lucrările la Soci, scrie moldnova.eu.

De fapt, „Dodon nu va obține niciun fel de rezultate la Soci, deoarece există un conflict deschis între ramurile puterii din Republica Moldova”, titrează la rândul său ng.ru. Și publicația izvestia.ru notează că Igor Dodon a promis să facă tot posibilul pentru a obține alegeri anticipate, în martie 2018, chiar dacă alegerile ordinare ar urma să se desfășoare în același an, doar că în luna noiembrie.

„Alegerile se vor desfășura anul viitor, în noiembrie, dar eu voi încerca să provoc alegeri anticipate în martie. După toate prognozele, în Moldova vom obține un Parlament setat pentru discuții cu Rusia. Eu voi face totul pentru asta. Există Partidul Socialiștilor, care va învinge și totul va fi bine”, a subliniat Igor Dodon după întrevederea cu Vladimir Putin.

O altă publicație rusească, regnum.ru, se întreabă dacă Rusia poate ceda Transnistria lui Igor Dodon, fără niciun fel de garanție din partea acestuia. Regnum scrie că Igor Dodon a venit la Soci să obțină noi facilități în domeniul comerțului, a migrației și a Transnistriei, dar acesta nu oferă nimic în schimb, doar promisiuni deșarte despre ce va urma după alegerile parlamentare din 2018.

Potrivit agenției Novorosia, Vladimir Putin a remarcat activismul președintelui Republicii Moldova. „Vrem să susținem intențiile sincere de a revigora și consolida relațiile ruso-moldovenești”, i-ar fi spus Putin lui Dodon.

Site-ul lenta.ru scrie că Igor Dodon i-a promis lui Vladimir Putin că nu va promulga nicio lege anti-rusească, chiar dacă aceasta va fi revotată de Parlament. Mai mult, Dodon a declarat că nu va accepta modificarea legislației mass-media și nu va permite dispariția posturilor rusești din Republica Moldova.

Într-o postare pe Facebook, Dodon a anunțat că, la Soci, va discuta despre extinderea exporturilor moldovenești în Federația Rusă, va aborda problema migranților moldoveni și va discuta despre Transnistria. Ca de obicei, Dodon nu a ezitat să critice Guvernul, despre care a spus să se află sub controlul Occidentului.

Igor Dodon se află la Soci, la întâlnirea șefilor de state din cadrul Comunității Statelor Independente(CSI). Amintim că Georgia și Ucraina au părăsit CSI după ce au fost agresate militar de Federația Rusă.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *