News

Curtea de Apel a decis: Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu și nu poate participa la referendumul pentru demiterea sa

Curtea de Apel  a decis: Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu și nu poate participa la referendumul pentru demiterea sa
October 19, 2017

Curtea de Apel a respins, astăzi, recursul avocaților lui Dorin Chirtoacă și a decis că primarul general al Capitalei, suspendat din funcție, rămâne în arest la domiciliu, așa cum a cerut procurorul de caz, Dumitru Roibu.

„Este o decizie absurdă. Nu trebuie niciun fel de comentarii. Ei pe mine vor să mă îngroape, însa nu vor să aducă mortul la groapă. Râde Europa întreagă de ei. Republică bananieră”, a reacționat primarul suspendat din funcție, Dorin Chirtoacă.

La rândul său, avocata primarului, Tatiana Iovu, a declarat că a depus o solicitare de amânare a ședinței, „pentru ca Dorin Chirtoaca să poată depune actele la CEC. Este un drept care trebuia respectat, însă cererea a fost respinsă”, a explicat ea.

În opinia avocatei, hotărârea de astazi a Curții de Apel Chișinău este ilegală, deoarece cazul s-a examinat din nou în lipsa materialelor care au stat la baza prelungirii măsurii de arest preventiv.

Dorin Chirtoacă se află în arest la domiciliu de la sfârșitul lunii mai, fiind acuzat de trafic de influență și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. După 10 ani de activitate, pe 28 iulie, el a fost suspendat din funcție. La inițiativa PSRM, pe 19 noiembrie va avea loc un referendum la care locuitorii Capitalei vor fi întrebați dacă vor să-l demită.

Zilele trecute, Chirtoacă a depus un demers la Consiliul Electoral de Circumscriptie prin care a cerut să fie înregistrat în calitate de participant la plebiscit. Demersul său a fost, însă, respins din două motive invocate de Consiliul Electoral de Circumscriptie: pentru că nu a depus dosarul personal și pentru că la referendum se înregistrează partide și organizații social-politce.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *