News

Declaraţie provocatoare la Comrat: Transnistria are mai multe drepturi de a exista ca stat, decât Kosovo

Declaraţie provocatoare la Comrat: Transnistria are mai multe drepturi de a exista ca stat, decât Kosovo
December 17, 2014

„Transnistria s-a definit mai mult ca stat decât, de exemplu, Kosovo”, a opinat ministrul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, Nina Ştanski, luni, într-un interviu pentru compania teleradio din Coreea de Sud KBS (Korean Broadcasting System).

Stanski-propune-includerea-unei-anexe-la-dcfta-cu-privire-la-transnistria-1384171470

Echipa de filmare a KBS realizează în Transnistria un film documentar, care va fi rulat în Coreea de Sud în ianuarie 2015, notează Infotag.

Ştanski a spus că „autoproclamarea Transnistriei este consecinţă directă a standardelor duble, care astăzi, cu regret, sunt pe larg răspândite în lume”.

Potrivit spuselor sale, „principalul document în sistemul dreptului internaţional este Regulamentul ONU, în care este stipulat dreptul popoarelor de a-şi decide independent soarta”.

„Din păcate, acest principiu este realizat selectiv de comunitatea internaţională”, a spus ea, menţionând că „crearea republicii iniţial se baza pe consensul public, în Transnistria de repetate ori au avut loc referendumuri naţionale, scopul cărora a fost de a reflecta voinţa oamenilor”.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *