News

Dodon, ortodox pe Muntele Athos, ateu în Iran

Dodon, ortodox pe Muntele Athos, ateu în Iran
July 31, 2017

Este pentru a doua oară când preşedintele Igor Dodon merge pe Muntele Athos, să ceară iertarea păcatelor. Şeful statului a pornit, astăzi, într-o vacanţă, în Grecia, unde se va afla până pe 4 august. Anterior, vorbind despre vacanța sa, șeful statului a declarat că planifică să viziteze mai multe locuri sfinte și mănăstiri, dar totodată, să aibă și câteva întrevederi oficiale cu demnitari de stat din Republica Elenă.

După ce se va îmbogăţi spiritual în cel mai ortodox loc din lume, Dodon va pleca într-o țară musulmană, mai exact – în Iran, acolo unde, aflat într-o vizită, la începutul mandatului său de președinte al Republicii Moldova, desfășurase un drapel de pe care, ca prin minune, dispăruse crucea. De această dată, el va participa la învestirea noului președinte al Iranului Hassan Rohani. Vestea că Igor Dodon va lipsi din ţară 10 zile i-a bucurat pe unii politicieini.

Deputata PLDM, Maria Ciobanu a scris, astăzi, pe pagina sa de Facebook că aerul a devenit mai prospăt, după plecarea lui Dodon.

Preşedintele a fost pe Muntele Athos şi anul trecut. Anume de acolo a luat cu el drapelul Principatului Moldovei şi a sărutat drapelul lui Ştefan cel Mare din interiorul unei mănăstiri.

Pe Munthele Athos sunt peste 20 de mănăstiri, iar accesul femeilor pe peninsulă este interzis.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *