News

Dodon susține că este amenințat cu ”lichidarea fizică” de către Renato Usatîi

Dodon susține că este amenințat cu ”lichidarea fizică” de către Renato Usatîi
May 25, 2017

De la prietenie până la ură nu este decât un singur pas. Este și cazul lui Igor Dodon care susține că nu mai are încredere în liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, care l-ar fi amenințat cu lichidarea fizică. Șeful statului afirmă că Usatîi spune minciuni atunci când afirmă că dânsul ar încerca să-i faciliteze lui Vlad Plahotniuc întâlniri cu oficiali din administrația Federației Ruse.

„Eu nu am fost și nici nu voi fi niciodată avocatul cuiva. Nici pentru îngeri, dar nici pentru demoni. O singură dată în cariera mea politică i-am rugat pe cunoscuții mei din administrația prezidențială a Federației Ruse să se întâlnească cu un politician moldovean. Asta s-a întâmplat în martie 2015, iar acest politician este Renato Usatîi. Până atunci, nimeni nu-i răspundea la telefon. Regret că am făcut asta atunci, iar el știe foarte bine acest lucru”, spune Dodon.

Igor Dodon mai declară că regretă comportamentul lui Renato Usatîi, deoarece socialiștii au nevoie de un partener solid pe stânga eșichierului politic.

„Sunt niște lucruri peste care nu poți trece, așa-numita linie roșie. Unii conoscuți de-ai mei, inclusiv din Federația Rusă, îmi spun: „Igor Nicolaevici, ce vreți dvs., l-ați scos din gruparea criminală. Doar el a fost tot timpul bandit. Dar nu ați scos banditul din el”. Să ieși în eter și să spui că vei lichida fizic președintele R. Moldova… Vreau ca lumea să știe despre asta, a fost și așa ceva. Deci, cum poți cu acești oameni să te așezi la masa de negocieri, despre ce să vorbești cu ei? Eu înțeleg că în lumea voastră, a bandiților, așa se obișnuiește, dar în politică nu poți face așa ceva”, menționează Dodon.

La rândul său, Renato Usatîi neagă acuzațiile și spune că Dodon este un mincinos.

„El spune că eu am vrut „să-l lichidez fizic”. Pot să aflu de la acest fățarnic și detalii? Cum s-a manifestat această presupusă „vrere” și care declarații ale mele l-au făcut pe președinte să se teamă de viața sa prețioasă? Îmi mai este interesant să aflu din care grupare criminală fac parte? Să răspundă în fața întregii țări, oamenii trebuie să știe asta. De ce Igor Dodon ascunde amănunte prețioase? Dodon, tu vorbești de lichidarea ta fizică? Nu poți să lichidezi ceva ce nu există: tu pur și simplu ești clovnul rebutat al lui Plahotniuc. Despre lichidarea ta se va preocupa, mai devreme sau mai târziu, stăpânul tău. Dar tu cunoști asta foarte bine”, scrie Usatîi pe o rețea de socializare.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *