News

EURO 2016. Un egal cu Albania poate duce România în optimi

EURO 2016. Un egal cu Albania poate duce România în optimi
June 17, 2016

România are nevoie de victorie cu Albania pentru a fi sigură de calificarea în optimi la EURO 2016, dar în anumite condiţii şi un egal i-ar putea trece pe tricolori de faza grupelor, scrie rtv.net.

Scenariul are şanse mici de reuşită, însă atât timp cât există o probabilitate matematică de calificare în optimile de finală ale EURO 2016, ea merită avută în vedere. Cu un egal contra Albaniei, România ar acumula două puncte şi ar încheia pe locul 3 în grupa A, iar calificarea ar fi posibilă în următoarele condiţii:

Cehia – Turcia (marţi 21 iunie, ora 22.00) să încheie la egalitate şi niciuna dintre aceste naţionale să nu câştige meciurile de azi, cu Croaţia (ora 19.00) şi, respectiv, cu Spania (ora 22.00).

Suedia şi Irlanda - formaţiile cotate cu şansa a doua şi a treia în grupa E – să nu se impună în duelurile pe care le mai au fiecare, cu Italia şi Belgia. Suedia şi Italia trebuie să piardă neapărat măcar un meci, pentru a nu încheia cu trei remize.

Principalul criteriu în departajarea echipelor de pe locul trei este numărul de puncte. În caz de egalitate, următorul criteriu de departajare este golaverajul, apoi numărul de goluri marcate şi clasamentul fair-play (vor avea prioritate formaţiile cu mai puţine cartonaşe).

 

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *