News

Festivalul Cucuteni 2016: O expoziție INEDITĂ a fost inaugurată la Muzeul Național de Istorie

Festivalul Cucuteni 2016: O expoziție INEDITĂ a fost inaugurată la Muzeul Național de Istorie
July 26, 2016

Expoziție inedită la Muzeul Național de Istorie din Capitală. 70 de lucrări din ceramică și 24 de picturi, făcute de meșteri din Moldova și de peste hotare, în cadrul Festivalului Cucuteni 2016, pot fi văzute de doritori. Expoziția a fost inaugurată luni seara. La eveniment a participat și ministrul Culturii, Monica Babuc.

Artiștii susțin că este o mândrie să-și vadă lucrările în muzeu. Au creat opere de ceramică modernă foarte frumoasă. Am văzut și această întruchipare a visurilor și planurilor noastre de viitor. Tot ce rămâne după acest lucru, dăinuiește”, a specificat ministrul Culturii, Monica Babuc, pentru publika.md.

Potrivit organizatorilor, la începutul lunii august va avea loc o licitație de caritate, la care o parte din lucrări vor fi vândute. Banii vor fi colectaţi pentru un tânăr cu nevoi speciale. De asemenea,cu o parte din sumă vor fi cumpărate cărți pentru copiii din internatele din Chișinău.

Expoziția va fi deschisă până în 1 august. Civilizaţia Cucuteni este una dintre cele mai vechi din Europa, care se întindea pe teritoriul actual al Republicii Moldova, României şi Ucrainei.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *