News

Fostul premier Iurie Leancă părăseşte Partidul Liberal Democrat din Moldova

Fostul premier Iurie Leancă părăseşte Partidul Liberal Democrat din Moldova
February 26, 2015

Fostul premier Iurie Leancă a decis să părăsească rândurile Partidului Liberal Democrat. El a făcut acest anunţ în urmă cu puţin timp în cadrul unui briefing de presă.  Iurie Leancă a declarat că pleacă din postul de vicepreşedinte al PLDM, din fracţiunea parlamentară a PLDM şi din partid. Politicianul rămâne, deocamdată, deputat neafiliat.

Re-exposure-of-1-041

“Am luat decizia de a demisiona din funcţia de prim-vicepreşedinte al PLDM, de a mă retrage din partid şi din fracţiunea parlamentară a partidului începând cu ziua de astăzi. Dlui Vlad Filat îi transmit că, deşi suntem pe drumuri total opuse, câtă vreme va înţelege să respecte alegerea mea şi a colegilor mei, în mine va avea un partener de discuţii deschis”, a spus fostul prim-ministru.

Un motiv al plecării, invocat de Iurie Leancă ar fi învestirea unui Guvern minoritar cu votul deputaţilor comunişti. Totodată, el a declarat că în scurt timp va lansa un proiect politic propriu, notează publika.md.

“Odată cu formarea partidului vom lansa şi o campanie de atragere a finanţării necesare pentru a activa în mod decent şi transparent”, a precizat politicianul.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *