News

Fostul premier Iurie Leancă părăseşte Partidul Liberal Democrat din Moldova

Fostul premier Iurie Leancă părăseşte Partidul Liberal Democrat din Moldova
February 26, 2015

Fostul premier Iurie Leancă a decis să părăsească rândurile Partidului Liberal Democrat. El a făcut acest anunţ în urmă cu puţin timp în cadrul unui briefing de presă.  Iurie Leancă a declarat că pleacă din postul de vicepreşedinte al PLDM, din fracţiunea parlamentară a PLDM şi din partid. Politicianul rămâne, deocamdată, deputat neafiliat.

Re-exposure-of-1-041

“Am luat decizia de a demisiona din funcţia de prim-vicepreşedinte al PLDM, de a mă retrage din partid şi din fracţiunea parlamentară a partidului începând cu ziua de astăzi. Dlui Vlad Filat îi transmit că, deşi suntem pe drumuri total opuse, câtă vreme va înţelege să respecte alegerea mea şi a colegilor mei, în mine va avea un partener de discuţii deschis”, a spus fostul prim-ministru.

Un motiv al plecării, invocat de Iurie Leancă ar fi învestirea unui Guvern minoritar cu votul deputaţilor comunişti. Totodată, el a declarat că în scurt timp va lansa un proiect politic propriu, notează publika.md.

“Odată cu formarea partidului vom lansa şi o campanie de atragere a finanţării necesare pentru a activa în mod decent şi transparent”, a precizat politicianul.

Share