News

Gazul din România va ajunge la Chișinău: Transgaz are toate autorizațiile de construcție a gazoductului

Gazul din România va ajunge la Chișinău: Transgaz are toate autorizațiile de construcție a gazoductului
September 29, 2017

Transgaz SA a primit toate autorizațiile de construcție a gazoductului Ungheni-Chușinău. Declarația aparține președintelui Consiliului de Administrație al Transgaz România, Ion Sterian, care s-a întâlnit cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii, a fost definitivat caietul de sarcini pentru achizițiile publice, s-a stabilit termenul de prezentare a ofertelor și procedura de examinare a acestora, dar și criteriile de selectare a învingătorului.

Partea moldovenească a intrat în posesia proiectului tehnic al gazoductului care leagă Republica Moldova de România, acesta fiind conform cerințelor prezentate de autoritățile de la Chișinău. Autorii proiectului au luat în calcul cele mai sensibile locuri precum punctele de trecere a drumurilor naționale și centura de ocolire a Capitalei.

În octombrie, urmează să fie ratificate contractele de finanțare cu BEI și BERD, care oferă câte 41,5 milioane de euro pentru construcția gazoductului, iar în perioada noiembrie-decembrie va fi lansat tenderul pentru selectarea companiei de construcție.

Gazoductul urmează să fie pus în funcțiune până la începutul anului 2019. Ultimele detalii ale planului de acțiuni privind construcția acestuia vor fi discutate de Comisia interguvernamentală moldo-română pentru cooperare comercial-economică, care va avea loc pe 13 octombrie, la București.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *