News

Guvernul a decis: zeci de personae din toată țara vor beneficia de indemnizaţii unice pentru asigurarea cu spaţiu locativ

Guvernul a decis: zeci de personae din toată țara vor beneficia de indemnizaţii unice pentru asigurarea cu spaţiu locativ
October 18, 2017

Executivul va aloca 2,04 milioane de lei sub formă de indemnizații unice pentru construcţia unei locuinţe cooperatiste, a unei case individuale, procurarea spaţiului locative ori restaurarea caselor vechi. De astfel de indemnizații vor beneficia 49 de persoane din nouă raioane ale țării.

Pe lista beneficiarilor de indemnizații unice se regăsesc persoane care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl, victime ale represiunilor politice și veterani, care nu au beneficiat de credite preferenţiale de la instituţiile financiare ori nu au fost asigurate cu spaţiu locativ până pe 22 octombrie 2004.

Potrivit proiectului, Ministerul Finanţelor va acorda mijloacele financiare autorităţilor administraţiei publice locale, în baza deciziilor comisiilor speciale prezentate de către acestea. Astfel, Consiliul raional Cimișlia urmează să primească 772 de mii de lei, Consiliul raional Florești – 410 de mii de lei, Consiliul municipal Chișinău – 205 de mii de lei. Alte 653 de mii de lei din sumă va fi direcționată către autoritățile administrației publice din raioanele Hâncești, Râșcani, Fălești, Orhei, Leova și Strășeni.

Potrivit hotărârii Executivului, Ministerul Finanţelor va acorda mijloacele financiare autorităţilor administraţiei publice locale, în baza unor decizii adoptate de comisii speciale.

Resursele financiare vor fi alocate din contul celor 7,8 milioane de lei, prevăzute în acest scop în bugetul de stat pentru anul 2017.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *