News

Guvernul moldovean cere eliberarea unui jurnalist deţinut la Tiraspol

Guvernul moldovean cere eliberarea unui jurnalist deţinut la Tiraspol
March 28, 2015

Guvernul de la Chişinău a cerut oficial Tiraspolului să îl elibereze pe jurnalistul şi politologul Serghei Ilcenko, arestat de forţele de securitate transnistrene la 18 martie şi acuzat de extremism în baza mesajelor transmise de acesta pe reţelele de socializare şi forumurile din Transnistria.

Tiraspol-Moldova-2003_large

Vicepremierul pentru Reintegrare Victor Osipov a declarat vineri pentru Europa Liberă că în scrisoarea transmisă reprezentantului politic al Tiraspolului, Chişinăul cere punerea în libertate a lui Serghei Ilcenko, respectarea drepturilor omului şi a accesului la o justiţie echitabilă, scrie Mediafax.

“Guvernul de la Chişinău urmăreşte cu foarte multă atenţie şi îngrijorare mai ales acele situaţii în care sunt vizaţi exponenţi ai presei sau ai societăţii civile. Ilcenko este un jurnalist bun, cu exprimare foarte tăioasă, pe care a folosit-o frecvent inclusiv şi în raport cu Guvernul Republicii Moldova. Însă dreptul de a critica guvernarea este de asemenea unul din aspectele drepturilor fundamentale ale omului”, a declarat el.

Jurnalistul a fost arestat de forţele de securitate de la Tiraspol în seara zilei de 18 martie şi este acuzat de extremism din cauza postărilor sale pe reţelele de socilizare şi luărilor de poziţie pe forumurile din regiunea transnistreană.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *