News

 Noutăți

KGB-ul transnistrean va avea împuterniciri și instrumente suplimentare în lupta contra autorităților constituționale ale R.Moldova

KGB-ul transnistrean va avea împuterniciri și instrumente suplimentare în lupta contra autorităților constituționale ale R.Moldova
November 20, 2014

O nouă lege de funcționare a KGB-lui transnistrean a fost semnată de  Evgheni Șevciuk, și va intra în vigoare peste 30 de zile, care se va numi  Serviciul securității de stat (GSB) din Transnistria.

Legea a fost copiată din Rusia, noul GSB va avea cadrul legislativ și împuterniciri similare cu Serviciului Federal de Securitate(FSB).

Serviciul transnistrean de securitate (GSB) va avea dreptul să desfășoare acțiuni de spionaj si contraspionaj, să prevină extremismul și terorismul în regiune și să lupte împotriva criminalității și corupției.

De asemenea GSB va gestiona paza frontierelor, și va avea dreptul de a petrece urmărirea penală pe articolele din Codul Penal care le sunt atribuite conform competenței.

Legea nouă de functionare a kgb-lui transnistrean acordă împuternicri și instrumente suplimentare pentru serviciile de securitate separatiste, pe care se bazează  și datorită căruia supravietuiește regimul separatist de la Tiraspol.

În acest context e de menționat faptul că Parlamentul de la Chișinău a refuzat sa acorde împuterniciri suplimentare Serviciului de Informații și Securitate al R.Moldova.

KGB-ul transnistrean a fost învinuit de nenumărate ori de încălcarea drepturilor și libertăților constituționale ale cetățenilor R.Moldova și de practici și metode violente și de intimidare.

Conform mai multor relatări din presa moldovenească, o parte din ofițerii și colaboratorii serviciilor speciale transnisitrene domiciliază, și conduc afaceri, în mun.Chișinău și alte localitați aflate sub controlul autorităților constituționale.

Tags
Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *