News

Krasnoselski: Să nu încercați curajul nostru, suntem pregătiți de război

Krasnoselski: Să nu încercați curajul nostru, suntem pregătiți de război
August 30, 2017

Regiunea transnistreană este pregătită pentru un presupus conflict militar care, în opinia liderului separatist de la Tiraspol, ar putea fi provocat de Chișinău. Declaraţiile au fost făcute de Vadim Krasnoselski, în cadrul unei conferinţe de presă, și sunt o replică la solicitarea guvernării Republicii Moldova adresată Organizației Națiunilor Unite de a discuta problema retragerii trupelor militare rusești de pe teritoriul regiunii nerecunoscute din stânga Nistrului. Mai mult, Krasnoselski a avertizat Chișinăul să nu-și încerce norocul, pentru că va suferi înfrângere.

„Noi suntem pregătiţi, avem forţe militare, organe de drept şi cel mai important, în cazul unui conflict, dispunem de logistică eficientă de mobilizare a rezerviştilor, celor care sunt oricând dispuşi să apere Republica Moldovenească Nistreană. Nu vreau să divulg cifrele, pentru că aceste date sunt secrete, dar pot să spun că sunt zeci de mii de oameni, pregătiţi să ne apere statul nostru. Aşa că, nu este cazul să ne provocaţi”, a declarat Krasnoselski.

Republica Moldova s-a adresat Organizaței Națiunilor Unite cu propunerea de a discuta retragerea trupelor rusești de pe teritoriul din stânga Nistrului, aflat în subordinea regimului separatist de la Tiraspol. Astfel, a fost solicitat ca această problemă să fie inclusă pe ordinea de zi la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a ONU, care va avea loc pe 12 septembrie.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *