News

CANDU: Kroll a identificat 3 surse de recuperare a fraudelor bancare

CANDU: Kroll a identificat 3 surse de recuperare a fraudelor bancare
April 27, 2017

Furtul din sistemul bancar este de 600 mln de dolari, iar compania Kroll are o strategie de recuperare a banilor. Anunțul este făcut de șeful Legislativului, Andrian Candu, scrie Publika. Potrivit lui Candu, sunt trei surse de recuperare a fraudelor bănești.

“Prima sursă este banii care provin din vânzarea bunurilor la lichidarea celor trei bănci. A doua sursă sunt activele care sunt arestate și urmează a fi vândute din dosarele penale ale condamnaților din Republica Moldova pe fraudă bancară. Și a treia sursă de recuperare a banilor sunt bunurile localizate și nu doar bunuri, dar și conturi din străinătate în baza investigației pe care o face Kroll”.

În urma întrevederii cu reprezentanţii companiilor Kroll, Candu a declarat că în raportul prezentat de reprezentanţii companiei se arată că furtul de la BEM, Banca Socială şi Unibank se cifrează la 600 de milioane de dolari. De asemenea, Kroll a identificat deja jurisdicțiile unde au ajuns banii.

“Reprezentanţii Kroll au adus informaţii actualizate ce ţin de localizarea celor 600 de milioane de dolari, suma fraudată din sistemul bancare. Încă o confirmare suplimentară că atunci când vorbim de fraudă, vorbim de suma de 600 milioane de dolari, nu de un milliard. Compania Kroll a pus la dispoziţia Băncii Naţionale şi autorităţilor Republicii Moldova, unde propun anumite etape, care acum se află în examinare. Întregul, întregul proces de recuperare o să dureze de la un până la doi-trei ani, în funcţie de procesele penale şi civile care vor fi întreprinse între acele ţări”, a precizat şeful Legislativului.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *