News

Leancă despre întâlnirile Dodon – Putin: Când ești prea aproape de soare, arzi!

Leancă despre întâlnirile Dodon – Putin: Când ești prea aproape de soare, arzi!
October 11, 2017

Intensitatea întâlnirilor președintelui Igor Dodon cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, crează suspiciuni. „Nu putem vorbi despre deblocare ori normalizare a relațiilor”, consideră vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă.

„Nu-mi dau seama ce poți discuta cu asemenea regularitate, mai ales că Dodon nu deține pârghii reale nici pe domeniul politicii interne, nici pe cel al dimensiunii externe. Nu am văzut, deocamdată, beneficii nici pentru capacitatea noastră de a exporta nestingherit pe piața rusească de mărfuri”, a mai declarat vicepreședintele Parlamentului pentru Europa Liberă.

Potrivit lui Leancă, „nu este nimic nou sub soare” faptul că Dodon s-a întâlnit deja de șase ori cu Putin, de la învestirea sa în funcție. Asta denotă doar că Dodon „a învățat bine lecția de un discipol veritabil al lui Voronin și merge pe aceeași cale, iar storia se mai repetă”, spune Leancă.

Mai mult, vicepreședintele Parlamentului califică drept laudă deșartă afirmațiile lui Dodon care tot trâmbițează în stânga și în dreapta că anume datorită relației bune pe care o are el cu Putin s-a reușit deblocarea exportului de mărfuri către Federația Rusă, volumul acestuia crescând, potrivit lui Dodon, de 3 – 4 ori.

„În primul rând, această 3 sau 4 deja te pune să ai o anumită neîncredere și când te uiți la statistică… Am văzut ultimele cifre – exportul a crescut cu 12 la sută. Deci, nu putem vorbi despre o deblocare, nu putem vorbi despre o normalizare a acestor relații”, a concluzionat Iurie Leancă.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *