News

Liberalii părăsesc Coaliția de guvernare

Liberalii părăsesc Coaliția de guvernare
May 26, 2017

Partidul Liberal părăseşte Alianţa de guvernare și trece în opoziție. Anunțul a fost făcut de liderul PL, Mihai Ghimpu, după şedinţa extraordinară a Consiliului Republican.

Potrivit lui Ghimpu, decizia a fost luată după ce Dorin Chirtoacă a fost reţinut de procurorii şi ofiţerii CNA în dosarul parcărilor cu plată.

„Chipurile luptă cu corupţia, dar luptă cu PL. Acest partid toată viaţa a fost anticomunist, pentru dreptate, prosperitate”, afirmă Ghimpu.

În acest context, deputaţii liberali nu s-au prezentat nici la şedinţa Parlamentului. Totodată, nici miniştrii PL care urmau să fie prezenţi în plen pentru raportul cu privire la activitatea Guvernului nu au venit.

Înainte de şedinţa Consiliului Republican, PL a avut o întrevedere cu şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, şi ambasadorul SUA în Moldova, James D. Pettit.

Primarul municipiului Chişinău a fost reţinut, ieri, de procurorii anticorupţie şi CNA în dosarul parcărilor cu plată. Acesta a fost plasat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie pentru 72 de ore, fiind bănuit de trafic de influenţă.

În urma audierilor efectuate de procurori, s-a constatat că edilul i-ar fi dat indicaţii viceprimarului Nistor Grozavu, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor ce urmau să implementeze proiectul parcărilor în municipiul Chişinău, să semneze contractul, fără avizul Consiliului municipal.

Dacă va fi găsit vinovat, Chirtoacă riscă de la trei la şapte ani de închisoare.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *