News

Lovitură după lovitură pentru Rusia: Rubla se prăbuşeşte, iar preţul petrolului Brent a scăzut până la la 67, 55 USD pentru un baril

Lovitură după lovitură pentru Rusia: Rubla se prăbuşeşte, iar preţul petrolului Brent a scăzut până la la 67, 55 USD pentru un baril
December 8, 2014

Rubla rusească continuă să se prăbuşească în raportul cu dolarul american. Cotaţia monedei ruseşti la Bursa din Moscova a ajuns astăzi la 53,06 ruble pentru un dolar. Tot astăzi, preţul petrolului Brent a scăzut, în premieră, până la 67, 55 USD pentru un baril, notează agenţiile internaţionale de presă.

228442maxim

Între timp, devalorizarea rublei a provocat pierderi de 119,196 miliarde ruble (3,6 miliarde dolari” concernului Gazprom, în trimestrul trei al anului 2014, se spune într-un raport al companiei.

Anterior, Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, a anunţat scăderea profitului cu 41% în primul trimestru din 2014, din cauza fluctuaţiilor de curs valutar şi a datoriilor acumulate de Ucraina la plata gazelor naturale ruseşti.

Analiştii afirmă că încetinirea creşterii economice a Rusiei, pe fundalul deprecierii dramatice a monedei naţionale, precum şi reducerea investiţiilor sunt cauzate de criza din Ucraina şi de impactul pe care sancţiunile impuse de ţările din UE şi Statele Unite îl are asupra economiei ruse.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *