News

Marina italiană a preluat controlul cargobotului moldovenesc cu imigranți clandestini

Marina italiană a preluat controlul cargobotului moldovenesc cu imigranți clandestini
December 31, 2014

Marina italiană a anunțat marți că a preluat controlul cargobotului moldovenesc care transporta circa 700 de imigranți clandestini, în timp ce autoritățile elene au afirmat înainte că nava nu avea nicio problemă.

imageResize

Un elicopter al marinei italiene a aterizat pe puntea Blue Sky M, un cargobot navigând sub pavilionul Republicii Moldova. Nava este așteptată în cursul nopții în portul Gallipoli din sud-estul Italiei, potrivit unui comunicat al marinei, citat de Agerpres.

La bord se află peste 700 de imigranți, inclusiv o femeie gravidă, potrivit informațiilor obținute de mass-media italiană, citând surse militare. Potrivit acestor surse, majoritatea imigranților ilegali sunt din Siria.

Autoritățile grecești au fost alertate de cele italiene, care au primit un apel la numărul european de urgență 112, și au trimis către nava moldovenească Blue Sky M aflată în largul insulei Corfu din Marea Ionică două ambarcațiuni ale gărzii de coastă și un elicopter.

Potrivit unui oficial din cadrul poliției portuare elene, “la bordul navei nu a fost depistată nicio problemă mecanică și nimic suspect”.

Blue Sky M se îndrepta spre un port croat în momentul în care a emis un semnal de ajutor privind prezența la bord a unor persoane înarmate, informație care nu s-a confirmat.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *