News

Ministrul Economiei , Andrian Candu: lipsesc argumentele economice și juridice pentru întroducerea sancțiunilor economice din partea Rusiei

Ministrul Economiei , Andrian Candu: lipsesc argumentele economice și juridice pentru întroducerea sancțiunilor economice din partea Rusiei
November 20, 2014

Ministrul Economiei, Andrian Candu  a acordat un amplu  interviu pentru Ria Novosti, și a răspuns la mai multe întrebări importante pentru relațiile moldoruse.

Referitor la un nou contract de livrare a gazelor, Ministrul a declarat că fiind  insuficient timp s-a decis că nu trebuie să se discute semnarea unui nou contract cu Gazprom, ci prelungirea celui precedent.

În rezultat săptămâna trecută, la Chișinău a fost semnată prelungirea contractului cu Gazprom pentru un an, valabil pina la 31 decembrie 2015, la pretul de 331,8 dolari pentru mia de metru cubi.

Candu a mai declarat ca conducta de gaz Iași Ungheni este importantă pentru securitatea energetică a R.Moldova. Ministrul a mai afirmat că două firme din Romania, au făcut oferta de livrare a gazului la prețul de circa 280 dolari sua.

Referitor la sancțiunile impuse de FR împotriva produselor moldovenești, Ministrul Economiei a declarat că acestea sunt neîntemeiate, deoarece argumentele economice și juridice lipsesc.

http://ria.ru/interview/20141120/1034141555.html

 

Tags
Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *