News

Ministrul leton de externe: Relaţiile moldo-letone au fost şi rămân cordiale

Ministrul leton de externe: Relaţiile moldo-letone au fost şi rămân cordiale
March 30, 2015

Vizita de săptămâna trecută la Chişinău a ministrului de externe al Letoniei, Edgars Rinkevics a oferit un prilej suplimentar şi pentru „măsurarea temperaturii relaţiilor bilaterale, care au fost şi rămân cordiale. Formulele au fost folosite în cadrul interviului, acordat de şeful diplomaţiei letone Agenţiei de presă IPN.

34543

„Relaţiile noastre sunt foarte cordiale la nivelul politic bilateral şi temperatura rămâne a fi prielnică pentru această stare de lucruri, a precizat Edgars Rinkevics.

El a confirmat că experienţei Letoniei în calea sa spre modernizare şi depăşire a unor probleme comune de cândva şi de înaintare pe cale integrării europene poate fi utilă pentru Moldova.

„Noi lucrăm deja în comun asupra unor chestiuni foarte practice, este vorba de promovarea reformelor în domeniul justiţiei, de dezvoltarea regională, acum examinăm chestiunea, unde am putea să vă ajutăm la implementarea Acordului de Liber Schimb, inclusiv acordarea sprijinului de expertiză, aplicarea standardelor etc. În anul trecut, de exemplu, s-a dezvoltat cu succes colaborarea serviciilor de frontieră, în cadrul căreia grănicerii noştri i-au instruit pe grănicerii dumneavoastră în vederea efectuării unor operaţiuni, unor activităţi practice”, a spus Edgars Rinkevics.

„Pe parcursul vizitei actuale am discutat despre unele obligaţiuni pe care le aveţi în cadrul Acordului de Asociere sub aspectul că Moldova se află aproape de Dunăre, iar aceasta înseamnă că ea, chiar dacă aceasta se pare uneori de necrezut, este o ţară maritimă, dumneavoastră aveţi port şi ieşire la Marea Neagră. Noi vom continua să studiem aceste chestinui. Astfel că noi dispunem de acest ajutor, de care dumneavoastră aveţi nevoie, trebuie numai să ne spuneţi, noi întreţinem un dialog foarte bun şi căutăm întotdeauna posibilităţi pentru a vă ajuta”, a dat asigurări ministrul leton de externe.

În prima jumătate a anului curent, Letonia deţine preşedenţia Consiliului European, iar în perioada 21-22 mai, la Riga, se va desfăşura Summitul Parteneriatului Estic.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *