News

Misterul se adâncește: atacatorul din Las Vegas avea explozibil în mașină. Ce vroia să facă după masacru?

Misterul se adâncește: atacatorul din Las Vegas avea explozibil în mașină. Ce vroia să facă după masacru?
October 6, 2017

Atacatorul, care a omorât 58 de oameni și a rănit alți aproape 500 de participanți la un festival de muzică country din Las Vegas, vroia să fugă de poliție, după săvârșirea crimei. Polițiștii care desfășoară ancheta sunt de părere că cineva l-a ajutat să planifice masacrul.

Potrivit CNN, Stephen Paddock avea o viață secretă, care mai rămâne încă necunoscută, la câteva zile după ce s-a sinucis. Unele detalii despre motivul care l-a determinat să deschidă focul asupra mulțimii s-ar putea conține chiar pe bilețelul găsit de polițiști în camera lui de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay. Până în acest moment se știe doar că acesta nu conține un simplu mesaj de adio.

Atacatorul intenționa să fugă după atac, dar în schimb a lăsat un bilet și s-a împușcat, când și-a dat seama că autoritățile se apropie de camera de hotel din care el trăgea. „Încerca să facă tot ce poate ca să scape în acel moment”, afirmă Joseph Lombardo, polițistul care anchetează cazul. Criminalul de 64 de ani a montat camere video în camera sa de hotel, dar și pe hol, la intrarea în camera ca să poată vedea când se apropie poliția.

Peste 100 de investigatori și-au petrecut ultimele trei zile analizând viața atactorului încercând să afle motivele gestului său lugubru. Anchetatorul de caz, șeriful Joseph Lombardo, l-a descris pe Paddock drept „tulburat și periculos” și a precizat că, după atacul comis duminică, la Las Vegas, în mașina atacatorului au fost găsite mai multe cutii cu explozibil și 1.600 de cartușe. Lombardo a mai subliniat că atacul comis de Stephen Paddock a fost „planificat meticulos”, însă motivul râmăne încă învăluit în mister.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *