News

Nava sub pavilion moldovenesc care a emis semnal de alertă a schimbat direcţia. Comandantul susţine că nu sunt probleme

Nava sub pavilion moldovenesc care a emis semnal de alertă a schimbat direcţia. Comandantul susţine că nu sunt probleme
December 30, 2014

Nava cargo sub pavilion moldovenesc, ce transportă imigranți ilegali și despre care s-a anunțat în cursul zilei de marți că a transmis un semnal de pericol în apropierea insulei grecești Corfu, nu se află în dificultate și se deplasează în prezent către Italia, a anunțat Garda de Coastă a Greciei după efectuarea verificărilor la bordul navei.

imageResize

Autoritățile grecești au fost alertate de cele italiene, care au primit un apel la numărul european de urgență 112, și au trimis către nava moldovenească ‘Blue Sky M’ două ambarcațiuni ale Gărzii de Coastă și un elicopter, scrie Agerpres.

Potrivit site-ului tradewindsnews.com, echipajul uneia dintre ambarcațiunile trimise a reușit să-l contacteze pe căpitanul cargobotului moldovenesc, care a dat asigurări că nu se confruntă probleme. ‘De fapt, oamenii aflați la bord au apelat la serviciile de urgență pentru a cere apă, mâncare și pături’, a declarat un responsabil grec, citat de acest site.

De asemenea, nu s-a confirmat nici informația că pe vas s-ar afla persoane înarmate. Conform BBC, nava la bordul căreia se află sute de imigranți ilegali — numărul acestora variind, în funcție de sursă, de la 400 la 700 — ar fi avut ca destinație inițială portul croat Rijeka, dar, potrivit site-ului de monitorizare a traficului maritim MarinTraffic, ea și-a schimbat brusc cursul către Italia. Și autoritățile grecești au confirmat că vasul se află în prezent în apele teritoriale italiene.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *