News

Ordinul „Bogdan Întemeietorul” pentru stataliștii lui Dodon

Ordinul „Bogdan Întemeietorul” pentru stataliștii lui Dodon
July 31, 2017

Chiar dacă în public profită de orice ocazie pentru a se disocia de Vladimir Voronin, în realitate Igor Dodon demonstrează că este un fidel continuator al iniţiativelor celui care l-a adus în cercul restrâns al puterii. Drept dovadă, reluarea şi chiar intensificarea acordării Ordinului „Bogdan Întemeietorul”, instituit în decembrie 2008 de Vladimir Voronin cu ocazia a „650 de ani de la întemeierea Țării Moldovei”. Primul beneficiar a fost scriitorul Ion Druţă, decorat de Vladimir Voronin în 2009. Evoluţiile politice nu i-au permis lui Voronin să continue lista, aşa că următorul beneficiar a fost Mitropolitul Vladimir, decorat în 2011 de Marian Lupu, un alt ucenic al lui Voronin.

După ce a preluat preşedinţia, Igor Dodon a acordat Ordinul „Bogdan Întemeietorul” maestrului de balet Vladimir Curbet, medicului Eva Gudumac, bună prietenă a fostului preşedinte Voronin, lui Viorel Mihail, redactor-şef a publicaţiei Săptămâna, fostului ministru al Educației, Valentin Beniuc şi fostului guvernator al Băncii Naţionale, Leonid Tălmaci. O altă distinţie a fost acordată recent, unui vechi funcţionar al Preşedinţiei.

„Bogdan Întemeietorul” este a treia distincţie ca însemnătate în ierarhia ordinelor şi se conferă, în special, pentru merite remarcabile în dezvoltarea și consolidarea statalității Republicii Moldova.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *