News

PG: Caramalac este unul dintre cei care au comandat asasinarea lui Vlad Plahotniuc

PG: Caramalac este unul dintre cei care au comandat asasinarea lui Vlad Plahotniuc
April 27, 2017

Autoritatea criminală Grigore Caramalac, alias ”Bulgaru”, ar fi unul din autorii organizării omorului la comandă a liderului democrat, Vlad Plahotniuc. Detaliile sunt oferite de Procuratura Generală care a scos noi detalii la iveală.

Ca urmare a audierii persoanelor reţinute şi a analizei probelor acumulate în dosar, procurorii l-au pus sub învinuire pe Grigore Caramalac, care figurează şi în alte dosare penale în care este acuzat de crime grave şi deosebit de grave. Caramalac este acuzat de organizarea săvârşirii omorului la comandă, precum şi dirijarea realizării lui.

Potrivit mărturiilor depuse de către unul dintre principalii organizatori ai asasinatului eşuat, anume dosarele penale pe numele lui Grigore Caramalac sunt printre motivele comandării lichidării liderului politic, pe care autoritatea criminală îl consideră vinovat de intentarea cauzelor penale. Printre persoanele reţinute sunt şi apropiaţi ai autorităţii criminale respective, inclusiv un bărbat arestat în anii 90 împreună cu Grigore Caramalac.

Din audieri s-a stabilit că iniţial li s-a comandat “avertizarea” politicianului, iar după ce le-au fost transmişi o parte din banii s-a insistat ca ţinta să fie lichidată, chiar dacă şi-ar fi pierdut viaţa mai mulţi oameni. Atât expertiza prealabilă a armelor grele, care urmau să fie folosite pentru asasinare şi care au fost ridicate de procurori, dar şi mărturiile persoanelor reţinute, arată că numărul victimelor ar fi fost mult mai mare. În mărturii se vorbeşte despre distrugerea aproape totală a două etaje ale clădirii de oficii în care se afla ţinta. S-a mai constatat că pentru această operaţiune se căuta şi alt tip de arme grele şi anume lansatoare de rachete de tip “Şmeli”, care pot distruge un imobil întreg. Unii organizatori ai asasinatului au mărturisit că se temeau că după realizarea acestei comenzi ar putea fi omorâţi şi ei pentru a fi şterse urmele.

Din informaţiile preliminare, suma finală care urma să fie achitată tuturor persoanelor implicate în această acţiune criminală ar putea depăşi un milion de dolari. Suma de 200 de mii de dolari, dintre care 100 de mii deja transmise, era destinată pregătirii operaţiunii.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *