News

Plahotniuc: Dodon ar putea fi suspendat din funcție pentru greșelile comise

Plahotniuc: Dodon ar putea fi suspendat din funcție pentru greșelile comise
May 24, 2017

Președintele Igor Dodon ar putea fi suspendat din funcție în cazul în care comite greșeli care ar atenta la stabilitatea țării. Cel puțin asta susține liderul democraților, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui interviu pentru o publicație din România.

„Dacă face greșeli suficient de grave și va supune unui pericol iminent stabilitatea politică a țării, ar fi posibilă. Dar știți cum e cu încercările astea de suspendare, uneori poți să-i faci mai mult bine celui pe care încerci să-l suspenzi, decât rău. Trebuie cântărită bine o astfel de decizie, trebuie probe convingătoare pentru cetățeni și apoi e nevoie de o unitate politică pe dreapta, dacă se intră într-un astfel de referendum. Altfel e foarte complicat și riști doar să-i întărești poziția”, afirmă Plahotniuc.

Președitele PD mai este de părere că Igor Dodon își dorește să provoace un conflict cu guvernarea care să provoace alegeri anticipate.

„Președintele Dodon și-ar dori mult acum un război cu guvernarea, unul cât mai puternic, care să ducă la destabilizare și la căderea guvernului. De aceea a și lansat diferite provocări, de aceea îi provoacă și pe liderii UE să întoarcă spatele Moldovei. El are încă un scor înalt în sondaje și are nevoie de scandaluri și dificultăți politice pentru a-l menține, fie să i se dea motiv să meargă în fața poporului să se victimizeze și să mai ia niște procente, fie să reușească să blocheze economic Moldova și să genereze o criză politico-socială. El a văzut bine ce efecte a avut războiul politic asupra partidelor pro europene și nu e deloc încântat de faptul că acum coaliția de guvernare e stabilă, nu mai apar acele războaie pe interior”, a mai declarat Vlad Plahotniuc.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *