News

Politicieni şi oameni simpli s-au adunat la Chişinău pentru a comemora victimele Holocaustului

Politicieni şi oameni simpli s-au adunat la Chişinău pentru a comemora victimele Holocaustului
January 27, 2015

Reprezentanţi ai comunităţii evreieşti din ţară, politicieni şi oameni simpli s-au adunat astăzi în faţa Monumentului Victimelor din Ghetoul Chişinău pentru a comemora milioanele de evrei ucişi în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

646x404

În faţa monumentului au fost depuse flori, s-au spus rugăciuni şi s-au ţinut discursuri despre drama celor afectaţi de teroarea Holocaustului, notează adevarul.ro. Reprezentanţii comunităţii evreieşti din Republica Moldova au declarat la unison că Holocaustul a fost cumplit şi că viaţa în acea perioadă a fost groaznică, dar în acelaşi timp este important să ne amintim de vremurile respective pentru a le aduce un omagiu victimelor.

Şi prim-ministrul în exerciţiu, Iurie Leancă, a depus astăzi flori şi a ţinut un minut de reculegere la monumentul celor căzuţi în ghetouri. „Drama prin care a trecut poporul evreiesc, exterminarea în masă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial este fără precedent. Astăzi trebuie să ne gândim la cei care au trecut prin acel măcel, la milioanele de oameni care şi-au pierdut viaţa. Cel mai important este ca din această tragedie să tragem concluzii, fiindcă dacă nu tragem concluzii din ceea ce ni s-a întâmplat, atunci nu exisă garanţie că astfel de tragedii n-ar putea să se întâmple”, a declarat Iurie Leancă jurnaliştilor.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *