News

 Noutăți

Poliţiştii moldoveni obligați nelegitim de autorităţile separatiste transnistrene să se înregistreze la comisariatele militare

Poliţiştii moldoveni obligați nelegitim de autorităţile separatiste transnistrene să se înregistreze la comisariatele militare
November 19, 2014

Autoritatile separatiste au trimis citații la mai mult de jumătate dintre poliţiştii din stînga Nistrului prin care sunt obligaţi să se prezinte la așa-zisele comisariate din regiune, pentru a fi puşi la evidenţa militară.

Seful Inspectoratului de Poliţie din Bender, Ivan Cebotaru a declarat că polițistii primesc citaţii scrise, ori citaţii orale, îi citează inspectorii de sector să-i pună la evidenţă militară la comisariatele militare ale Transnistriei și îi impun  să nu activeze în organele de drept ale Republicii Moldova.

Ivan Cebotaru, a mai declarat pentru Publikatv că, acțiunile Tiraspolului contravin înţelegerilor din 1992 privind colaborarea poliției și miliției în Zona de Securitate.

Contactat de newsinfo.md, analistul politic Roman Mihăeș, a declarat că politiștii nu trebuie să se conformeze acestor citații abuzive ale separatiștilor, iar dacă vor fi persecutați, autoritățile constituționale de la Chișinău, vor trebui să intervina cu măsuri urgente în apărarea drepturilor încălcate.

De asemenea Guvernul de la Chișinău va trebui să procedeze la fel cu angajații structurilor de forță din regiunea separatistă, instituind necesitatea înregistrării obligatorii la trecerea hotarului administrative, și declarării de fiecare dată a  scopului vizitei.

In mod obligatoriu, guvernarea de la Chișinău va trebui să modifice legislația și să înăsprească pedepsele pentru cetățenii RM, care prestează servicii de mercenari și care fac parte din structuri militare nelegitime”.

Tags
Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *