News

Profesoara de la Ungheni: Reporterii au zis că fac un reportaj despre tinerii specialiști din învățământ, dar i-au arătat mamei video pe mobil

Profesoara de la Ungheni: Reporterii au zis că fac un reportaj despre tinerii specialiști din învățământ, dar i-au arătat mamei video pe mobil
January 22, 2015

Pentru că trec prin momente cumplite, dar și pentru a mulțumi celor care le susțin, profesoara de la Ungheni și mama acesteia au venit la redacția Ziarului de Gardă unde au povestit detalii despre realizarea reportajului transmis de postul de televiziune ProTV.

Potrivit victimelor, postul respectiv de televiziune a încălcat clar Codul Deontologic al Jurnalistului nu doar prin difuzarea propriu zis a reportajului, dar și modalitatea în care au obținut părerile celor care apar în reportaj.

Astfel, potrivit profesoarei, aceasta se afla la universitate când au sunt cei de la televiziune, iar după difuzarea acestuia pe post a primit multe apeluri telefonice în care era blamată și înjosită.

„ Mama mi-a telefonat și a spus că au venit reporterii să facă un reportaj despre tinerii specialiști din învățământ. Seara am aflat că reportera i-a spus mamei despre acel video, și pentru că mama nu știa nimic, i l-a arătat pe mobil, la poartă. Mama a plâns în fața camerei și a spus că nu e bine ce fac reporterii, dar ei au arătat-o pe mama plângând la televizor. Eu nu am înțeles de ce i-au arătat ei imagini din viața mea personală mamei, și nici de ce le-au arătat la televizor. Pe mine nu m-au întrebat nimic. Familia noastră este foarte afectată”, a precizat profesoara.

Referindu-se la atitudinea colegilor de la școală, aceasta a specificat că câțiva profesori, care au fost intervievați, au rugat reporterul să deconecteze microfonul ca să discute subiectul.

“Reportera ar fi promis că nu înregistrează, dar a dat pe post ceea ce ei au rugat să nu dea – în reportaj se vede când reportera ține microfonul jos, nu la gura profesorului. Eu am citit după aceasta Codul Deontologic al Jurnalistului, și nu am găsit nimic care să justifice acest reportaj. În ultimele zile am văzut că multă lume mă susține. Le mulțumesc din suflet celor care înțeleg că nu am nicio vină în această situație și că am fost atacată pe nedrept. Fiecare mesaj mă încurajează și îmi dă puteri să merg mai departe și să gândesc lucid”, a încheiat victim, citată de ZdG.

În foto: Oxana Gorun, reporterița ProTV care a realizat reportajul

247020_114366668650085_4918178_n

Sursa foto: luchianiuc.com

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *