News

Reacția lui Chirtoacă la refuzul Consiliului Electoral de Circumscripție: La înmormântare fără „mort”…

Reacția lui Chirtoacă la refuzul Consiliului Electoral de Circumscripție: La înmormântare fără „mort”…
October 19, 2017

„Îngropați-mă, daca puteți, dar de ce nu luați „mortul” la înmormântare?” Așa a reacționat, printr-o postare pe Facebook, primarul general, Dorin Chirtoacă, atunci când a aflat despre refuzul Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău de a-l înregistra ca participant la referendumul din 19 noiembrie, organizat în vederea demiterii sale din funcție.

„De ce vă este frică? De unde atâta frică? … Ce se va întâmpla, dacă o să ies și o să-mi spun punctul de vedere și după aia mă închideți din nou, că doar referendumul nu anulează dosarele nesfârșite”, se întreabă edilul Capitalei, care acum se află în arest la domiciliu, fiind cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată.

Potrivit lui Chirtoacă, „în art. 1 din Codul Electoral scrie negru pe alb, că referendumul și alegerile sunt același lucru. La art. 194 scrie ca „agitația” se face conform art. 47, ca la alegeri, adică de către „partide şi alte organizaţii social-politice, …. candidaţi”. Deci candidații, adică persoanele fizice sunt menționate separat, iar subsemnatul acum este candidat la a fi demis din primar. La fel cum în 2007, 2011 și 2015 eram candidat la a fi primar. Lucrurile se întâmplă în oglindă și se aplică prin analogie, așa spune democrația și Convenția Europeană a Drepturilor Omului”, a conchis primarul Chirtoacă, suspendat din funcție.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *