News

Roman Mihăieş: Semnarea contractului cu Ucraina, lovitură crâncenă pentru Moscova şi Tiraspol

Roman Mihăieş: Semnarea contractului cu Ucraina, lovitură crâncenă pentru Moscova şi Tiraspol
April 2, 2017

Semnarea contractului de furnizare a energiei electrice cu compania ”DTEK Trading” din Ucraina reduce la zero şantajul energetic al Transnistriei şi Moscovei asupra Moldovei. Declarația aparține comentatorului politic Roman Mihăieș.

„Regimul de la Tiraspol a vrut sa aplice o lovitură dură economiei Moldovei și populației din țara noastră, astfel ei au propus inițial peste 58 de dolari livrarea de energie electrică, ceea ce ar fi provocat scumpiri importante a energiei pentru consumatorii finali. De fapt, separatiștii, susținuți de Kremlin, au țintit să declanșeze scumpiri în lanț a prețurilor de pe piața din RM, care să ducă la nemulțumiri populare, și în final să avantajeze partidele pro-ruse la alegerile viitoare parlamentare”, scrie Mihăieş, într-un comentariu pe blogul său.

„Pe ce au mizat liderii separatiștilor, știind că condițiile lor dezavantajoase, pot să ducă la pierderea contractului de furnizare, și că bugetul regiunii în mare parte era format din contribuția centralei de la Kuciurgan?. Probabil că ei credeau că RM nu are alternative, sau că Rusia va aplica presiuni pe oficialii de la Chișinău să cumpere de la ei? Iată că nu le-a mers de data asta, pentru că guvernarea de la Chișinău are demnitate și curaj să spună nu, atunci când cineva încearcă să impună condiții dezavantajoase și nici șantajul de la Kremlin nu trece”, scrie Mihăieș.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *