News

Șalaru îl apostrofează pe Dodon: habar nu are pe ce lume trăiește

Șalaru îl apostrofează pe Dodon: habar nu are pe ce lume trăiește
August 29, 2017

După ce nu a fost băgat în seamă de conducerea Guvernului și a Parlamentului, care a boicotat ședința de azi a Consiliului Suprem de Securitate, președintele Igor Dodon și-a găsit un alt cal de bătaie. El l-a acuzat pe fostul Ministru al Apărării, Anatol Șalaru, că și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu în perioada când a fost ministru și ar fi vândut armament, în mod ilegal, către alte state. În replică, fostul ministru al Apărării spune că acestea sunt doar niște învinuiri nefondate.

„Este dosar penal deschis pe numele domnului Șalaru încă în anii precedenți, pentru că a încălcat legislația, atunci când a înstrăinat active de la Ministerul Apărării. Este vorba despre armament vândut unor firme în exterior. Când au vândut armament pe Aeroportul Mărculești, cui au vândut? Ucrainei”, a declarat Dodon într-un briefing de presă.

De cealaltă parte, fostul Ministru al Apărării, Anatol Șalaru, respinge acuzațiile și spune că Dodon nu s-a documentat suficient de bine ca să poată să-i înainteze astfel de acuzații.

„Cu părere de rău, Dodon nu prea știe pe ce lume trăiește și nu prea știe ce vorbește. În perioada cât am fost eu ministru, Ministerul nu a vândut armament. Nici nu a cumpărat, nici nu a vândut. Eu cred că el nici nu știe ce înseamnă armament și ce înseamnă mașini vechi. Ele sunt produse în 1974 și au fost puse pe listă de vânzare încă în 2011, fiindcă, prin anii 90, au fost scoase din utilizare, din serviciu și stau depozitate, fiindcă sunt niște mormane de fier vechi”, a declarat la rândul său Anatol Șalaru.

Fostul ministru al Apărării mai spune că aceste acuzații sunt nimic altceva decât o modalitate de a atrage atenția asupra imaginii sale.
„El încearcă să iasă cumva în evidență. Faptul că azi a fost boicotat de toți, nu a mers nimeni din conducerea țării la ședinta Consiliului Suprem de Securitate, înseamnă că Dodon devine din ce în ce mai mic și din ce în ce mai penibil”, a mai spus Șalaru.

Conform Constituției, în calitatea sa de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon este și Comandant Suprem al Forțelor Armate și poartă răspundere pentru starea sistemului național de apărare.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *