News

Scandalul dintre Federația de Taekwondo și CNOS a ajuns la Curtea Internațională de Arbitraj Sportiv

Scandalul dintre Federația de Taekwondo și CNOS a ajuns la Curtea Internațională de Arbitraj Sportiv
September 18, 2017

Scandal monstru între Federația de Taekwondo și Comitetul Național Olimpic. Președinții celor două foruri continuă să se atace reciproc. Cearta dintre ei a apărut, după ce Federația Națională de Taekwondo a reclamat faptul că cei de la conducerea Comitetului Național Olimpic ar fi fost subiectivi, atunci când au luat decizia să suspende Federației de Taekwondo calitatea de membru al CNOS. Comitetul Național Olimpic și Sportiv respinge acuzațiile.

„Comitetul Executiv al CNOS a suspendat Federația Națională de Taekwondo în calitate de membru al CNOS pentru o perioadă nedeterminată, pentru încălcarea Cărții Olimpice și a statutului CNOS și discriminarea unor sportivi și antrenori ai Federației Naționale”, a declarat președintele CNOS, Nicolae Juravschi.

Totodată, Comitetul Național Olimpic acuză Federația de Taekwondo în frunte cu Igor Iuzefovici că nu înregistrau unii sportivi, în mod intenționat, la competițiile internaționale, fapt confirmat și de frații Dimitrov, care s-au plâns în nenumărate rânduri din această cauză.

„A fost necesar să ne plângem, pentru că nu eram lăsat la competiții, noi scriam scrisori. Nu ne prelungeau licența. Noi scriam. Din cauza acestor scrisori, chiar ar fi trebuit să suferim un pic pe plan financiar, deoarece Federația nu trimetea lista bursierilor și jumătate de an am luptat ca să obțin bursa, ca să-mi întrețin familia”, mărturisește campionul European la Taekwondo, Stepan Dimitrov.

Cazul scandalos dintre Comitetul Național Olimpic și Federația Națională de Taekwondo a ajuns și la Curtea Internațională de Arbitraj Sportiv. Instanța urmează să se pronunțe pe marginea acestui litigiu, pe 3 octombrie.

Autor: Gheorghe Lungu

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *