News

„Securitatea” de la Tiraspol, portavocea lui Dodon? Ce se pregătește în orașele în care sunt anunțate proteste?

„Securitatea” de la Tiraspol, portavocea lui Dodon? Ce se pregătește în orașele în care sunt anunțate proteste?
September 20, 2017

Acțiunile de protest programate pentru sfârșitul acestei săptămâni în mai multe localități din Republica Moldova ar putea degenera în dezordini în masa. Avertizarea vine din partea așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, care le recomandă locuitorilor din regiune „să evite călătoriile” pe malul drept al Nistrului între 23 și 25 septembrie.

Astfel, forțele de securitate subordinate separatiștilor le amintește locuitorilor din Transnistria că „în Moldova se vor desfășura acțiuni politice de protest”, transmite agenția „Novosti PMR”.

„În urma ciocnirilor dintre demonstranți și reprezentanții forțelor de ordine ar putea exista victime. Pe 23, 24 și 25 septembrie 2017, în mai multe orașe din Moldova, este planificată desfășurarea unor manifestații masive, care ar putea degenera în dezordini în masă”, afirmă sursa citată.

Amintim că, inițial, acțiunile de protest au fost anunțate de președintele Igor Dodon, iar marți, 19 septembrie, PSRM a declarat că va susține manifestațiile. Pe data de 24 septembrie, urma să se desfășoare un referendum consultativ inițiat de PSRM, dar care a fost invalidat de Curtea Constituțională. Mitingurile și marșurile în sprijinul inițiativelor prezidențiale vor avea loc pe 24 septembrie în trei orașe – la Bălți, Anenii Noi și Cahul.

Pe de altă parte, Platforma DA împreună cu PAS, care au manifestat duminica trecută în fața postului național de televiziune, au anunțat că vor relua protestul, duminică, pe 24 septembrie, dacă guvernarea și conducerea televiziunii nu vor satisface revendicarea lor de a oferi opoziției, săptămânal, o oră de emisie în direct, la postul public de televiziune.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *