News

Şeful-adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism a Primăriei a fost plasat în izolatorul CNA pentru 30 de zile

Şeful-adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism a Primăriei a fost plasat în izolatorul CNA pentru 30 de zile
June 17, 2016

Şeful-adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism a Primăriei a fost plasat în izolatorul CNA pentru 30 de zile. Decizia aparţine Curţii de Apel care a admis demersul procurorilor anticorupţie şi a casat încheierea magistraţilor Judecătoriei Buiucani, schimbând măsura preventivă din arest la domiciliu în arest.

Amintim că şeful-adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism a Primăriei este învinuit într-un dosar de corupţie, alături de alţi funcţionari şi persoane fizice. Cauza penală a fost pornită pe faptul coruperii pasive, traficului de influenţă, falsului în acte publice şi depăşirii atribuţiilor de serviciu, scrie publika.md.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, funcţionarii Primăriei, prin înţelegere prealabilă cu intermediarii, ar fi admis diverse abuzuri, contra unor sume de bani, pentru acordarea unor servicii precum: urgentarea perfectării unor acte pentru recepţia finală a imobilelor; urgentarea eliberării actelor pentru schimbarea statutului zonelor terenurilor; perfectarea actelor în vederea privatizării spaţiilor nelocative etc. Astfel, cea mai mare sumă estorcată de unii funcţionari ai Primăriei, documentată de CNA, este 12.000 de euro.

Acţiunile de urmărire penală se desfăşoară sub conducerea Procuraturii Anticorupţie.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *