News

Semnal de alarmă: Germania, neputincioasă în faţa TANCURILOR ruseşti!

Semnal de alarmă: Germania, neputincioasă în faţa TANCURILOR ruseşti!
April 28, 2015

In caz de conflict militar, Bundeswerh-ul este incapabil sa faca fata fortelor armate ale Rusiei, deoarece nu dispune de obuze suficient de puternice pentru a strapunge blindajul tancurilor T-80 si T-90, fara a vorbi de ultimul model al acestor masini, Armata, scrie cotidianul Die Welt.

tanc-special

Desi armata germana poseda unul dintre cele mai bune tancuri din lume, Leopard 2, ea nu poate lansa o riposta pe masura in cazul blindatelor rusesti, a estimat observatorul militar Thorsten Jungholt, citat de incomemagazine.ro. Principalul motiv il constituie absenta unei munitii capabile sa neutralizeze tancurile T-90 si versiunea modernizata a T-80.

“In momentul tragerii, obuzele cu focos tungsten, aflate in dotarea Bundeswerh, nu vor dobandi o energie cinetica suficienta pentru a strapunge blindajul acestor tancuri moderne. Pentru a reusi, ar fi nevoie de obuze cu uraniu, dificil de realizat din considerante politice”, a explicat Jungholt.

In cadrul reformei Bundeswehr, numarul tancurilor Leopard 2 a fost redus la 225 de vehicule. Pe fondul agravarii crizei din Ucraina, trupele NATO au fost puse in stare de alerta. Cu aceasta ocazie, 100 de tancuri declasate vor fi repuse in serviciu.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *