News

Sportivii moldoveni, campioni europeni la kickboxing

Sportivii moldoveni, campioni europeni la kickboxing
September 13, 2017

Sportivii moldoveni au obținut 10 medalii la Campionatul European de Kickboxing la categoriile pentru juniori și cadeți. Trei dintre ei au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Peste 1600 de sportivi din 39 de țări au participat la Campionatul European de Kickboxing, care s-a desfășurat în perioada 2-10 septembrie, în Macedonia. Țara noastră a înregistrat rezultate remarcabile, obținând trei medalii de aur, una de argint și șase de bronz.

„Sportivii noștri sunt foarte bravo. Sunt nespus de mulțumit. Într-adevăr, anul acesta, am depășit toate barierele. Le-am depășit și am luat trei medalii de aur”, a declarat președintele Federației de Kickboxing, Tudor Gorea.

Pentru rezultatele obținute la Campionatul European, sportivii moldoveni vor fi remunerați din partea statului, la finele anului, cu până la 10 mii de lei, în funcție de medaliile pe care le-au câștigat.

„Nu este primul turneu la care particip și m-am pregătit foarte bine. Am avut ca obiectiv să mă clasez pe prima poziție. Anul trecut, la europene, prima luptă am câștigat-o, iar pe cea de-a doua am pierdut-o. Nu am obținut niciun rezultat. La acest Campionat European, am fost mult mai motivat și am tins la prima treaptă a podiumului”, a mărturisit campionul european, Vladislav Cegurco.

„Lupta din finală, ca întotdeauna, a fost cea mai grea. Știu că, pe viitor, trebuie să lucrez mai mult la antrenament, să ascult antrenorul și să-i îndeplinesc cerințele”, recunoaște vicecampionul european Ilie Meriacre.

„Au participat multe țări, au fost mulți adversari puternici. Dar pentru ambiția de care am dat dovadă și pentru antrenamentele bune, am reușit să obținem medalii”, se arată mulțumit campionul european, Maxim Cazacu.

„Sunt bucuros, pentru că nici nu m-am așteptat la un asemenea rezultat. Mi-am depășit emoțiile și am reușit să obțin medalia de aur”, își împărtășește emoțiile un alt campion european, Dmitri Dodica.

La Campionatul European de Kickboxing din Macedonia, Moldova a fost reprezentată de 14 sportivi.
Autor: Gheorghe Lungu

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *