News

Summit UE-Ucraina: Sancţiunile nu vor fi anulate cât timp Rusia stăpâneşte Crimeea

Summit UE-Ucraina: Sancţiunile nu vor fi anulate cât timp Rusia stăpâneşte Crimeea
April 28, 2015

Uniunea Europeană și Ucraina au adoptat o declarație comună în cadrul lucrarilor summit-ului organizat astazi la Kiev, care a abordat problema  agresiunii ruse.

BELGIUM-EU-UKRAINE

După reuniunea la nivel înalt, în discursul său în fata presei, Petro Poroşenko a declarat ca partile „au cerut eliberarea imediată a tuturor prizonierilor deținuți ilegal de Rusia, inclusiv a eroinei ucrainene Nadia Savcenko”, – a spus el. „Într-o declarație comună am confirmat politica UE privind sancțiunile împotriva Federației Ruse”, – a spus președintele, citat de paginaderusia.ro.

Politica de sancțiuni a UE prevede că acestea pot fi complet eliminate doar în cazul in care Rusia se retrage din Crimeea. În cazul in care prevederile Acordului de la Minsk sunt respectate, sanctiunile impotriva Rusiei vor fi slabite. Insa, daca acordul este incalcat, sau situația actuala este mentinuta, sancțiunile vor fi înasprite.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk a anuntat ca în declarația comună UE si Ucraina cer grupărilor armate ilegale sa retraga armamentul greu.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *