News

Tiraspolul intimidează Chișinăul: noi aplicații ale militarilor ruși, pe malul stâng al Nistrului

Tiraspolul intimidează Chișinăul: noi aplicații ale militarilor ruși, pe malul stâng al Nistrului
September 20, 2017

Grupul operativ de trupe ruse (GORT) împreună cu așa numitele forțe militare ale regiunii separatiste transnistrene au desfășurat noi aplicații militare, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Potrivit șefului GOTR, Dmirti Zelenkov, batalionul de artilerie motorizată a exersat tragerea de luptă în condiții de noapte, „ocuparea unui raion, precum și respingerea atacului inamicului convențional”.

Experții IDIS „Viitorul” atrag atenția că aplicațiile militare ale GOTR pe teritoriul Republicii Moldova se desfășoară în paralel cu aplicațiile comune ale Rusiei și Belarus, Zapad-2017, și văd în acest lucru o încercare de intimidare atât a Republicii Moldova, cât și a Ucrainei. Mai mult, experții constată că, începând cu a doua jumătate a anului 2016, frecvența acestor aplicații a crescut.

În acest an, GOTR a organizat peste 65 de aplicații militare în stânga Nistrului, unele cu participarea formațiunilor militare subordonate administrației separatiste de la Tiraspol. Mai multe aplicații au vizat „forțarea râului Nistru”.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *