News

Topul Competitivităţii Globale: Moldova, printre statele cu cel mai jos nivel de dezvoltare

Topul Competitivităţii Globale: Moldova, printre statele cu cel mai jos nivel de dezvoltare
September 27, 2017

Republica Moldova se situează în categoria statelor cu cel mai jos nivel de dezvoltare economică, alături de Yemen, Etiopia şi Burkina Faso, ocupând locul 89 din 137 în Topul Competitivităţii Globale.

Potrivit Forumului Economic Mondial, care a prezentat, astăzi, Raportul Competitivităţii Globale pentru anii 2017-2018, economiile a 35 de state cu nivel jos de dezvoltare economică se caracterizează prin concurenţă şi putere de cumpărare scăzută, industrii ineficiente sau inexistente, utilaje şi tehnologii în mare măsură importate.

Experţii internaţionali consideră că asemenea economii sunt foarte sensibilie la crizele economice mondiale şi la schimbarea cursurilor valutare, care duc la instabilitatea cererii şi a preţurilor.

Raportul Competitivităţii Globale arată că principalul obstacol care a blocat dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova este corupţia. Alţi factori negativi pentru mediul de afaceri sunt instabilitatea politică şi cea guvernamentală, accesul îngreunat la finanţare, ineficiența birocraţiei guvernamentale și infrastructura învechită.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *