News

Un fost apropiat al lui Putin: Anexarea Crimeei, spectaculoasă la TV, dar total inutilă

Un fost apropiat al lui Putin: Anexarea Crimeei, spectaculoasă la TV, dar total inutilă
December 30, 2014

Istoria rusa în 2014 a dispărut, tranformandu-se în istorieucraineană. Aceasta metamorfoza s-a întâmplat atunci cândteleviziunile ruse au început sa transmita imagini isterice cu Revolutia de la Kiev, afirma Gleb Pavlovsky, presedinte al Fundatiei Politici Eficiente.

12319

Practic, posturile tv din Rusia au făcut anul care se încheie multmai sângeros și mai dureros decât ar fi fost în mod normal, explica Pavlovsky, citat de paginaderusia.ro.

Anul 2014 s-a remarcat si prin altceva. Este anul in care guvernul rus a dispărut, acestuia luându-i locul Kremlinul.

Aceasta ruptura îm mersul normal al puterii in stat a facut mai mult rau, deoarece Kremlinul nu detine infrastuctura necesara preluarii functiilor executive. Nu poti conduce prin ordonante prezidentiale o tara, mai ales una aşa mareprecum este Rusia, afirma analistul politic.

Președintele Putin nici macar nu a realizat ce a comis. Laconferința anuală de presă, de pe 18 decembrie 2014, el a povestit cum a luptat cu devalorizarea rublei sunand pe la toti directorii de banci. Acest lucru nu este nici macar treaba premierului, ci a ministrului de finante, afirma Pavlovsky.

Totodata, analistul crede ca, în 2014, în Rusia nu s-a produs o criză economică, ci una guvernamentala, o criză deguvernare.

Fără îndoială, anexarea Crimeei a fost bine organizată. La fel ca invadarea Cehoslovaciei în 1968, sau răsturnareapreședintelui afgan Nur Muhammad Taraki. A fost o operațiune militară perfectă în ceea ce privește organizarea, darlipsită de orice sens din punct de vedere strategic și, în același timp, cu consecințe imprevizibile.

„Putem spune că în alipirea Crimeei, Kremlin a fost condus mai degrabă de interesele televiziunilor ruse, care aveau nevoie de un subiect frumos, decat de interesele reale ale statului”, conchide Gleb Pavlovsky.

Share

Articole pe aceeași temă

0 Commentarii

Nu exista comentarii!

Nu sunt comentarii la acest moment, nu doriți să adăugați un comentariu?

Scrie un comentariu

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.
Câmpurile necesare sunt marcate cu *